Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържествената церемония по откриване на паметник на Васил Левски в Стамболийски и честването на празника на града
28/05/2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържествената церемония по откриване на паметник на Васил Левски в Стамболийски и честването на празника на града.

Председателят на парламента заедно с кмета на Стамболийски Георги Мараджиев откриха официално паметника на Васил Левски. Той беше осветен от духовници от Пловдивската митрополия.

Цвета Караянчева прие строя на представителни роти от 68-а бригада специални сили по повод празника на града на тържествената заря-проверка.

Днес отбелязваме Празника на Вашия град и едновременно с това отдаваме почит на Апостола на българската свобода – най-безукорната и най-светлата личност в пантеона на националните ни водачи, отбеляза в словото си Цвета Караянчева. В съзнанието на всеки от нас името и делата на Левски са нещо велико и възвишено, допълни тя. Този паметник, добави председателят на праламента, е израз на нашата дълбока синовна почит към Апостола и наред с това пример за държавническо отношение към историческото ни наследство и уроците на миналото.
Днес повече от всякога ни трябва Левски, защото днешна Европа, Европа на солидарността и равноправието, всъщност е Европа на Левски, на онзи неустрашим карловец, който разклати устоите на една империя и ускори нейното срутване, заяви още Цвета Караянчева. Тя добави, че той е най-вярното мерило на съвестта ни и завеща посланието си, че за да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от собствените ни задружни сили.

Председателят на Народното събрание пожела на жителите на Стамболийски кураж и единение по повод празника на града, когато православната църква почита празника на Свети дух.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини