Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов се срещна с началника на Групата за проверка на дисциплината при Централния комитет на Китайската комунистическа партия г-жа Йу Хунцю
29/05/2018

Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов се срещна с началника на Групата за проверка на дисциплината при Централния комитет на Китайската комунистическа партия г-жа Йу Хунцю.

Между България и Китай има отлични и близки взаимоотношения, основаващи се на доверие и партньорство, отбеляза заместник-председателят на парламента. Предстоящата 7-ма среща на правителствените ръководители на Инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа „16+1“, на която България ще бъде домакин в началото на юли, е още една стъпка към изграждането на взаимноизгодно сътрудничество, отбеляза той.

Емил Христов изрази благодарността на всички българи за усилията на китайските власти за организирането и провеждането на издирвателна акция за алпиниста Боян Петров. Високо ценим протегнатата ръка и сме изключително благодарни за подкрепата и съпричастността, заяви той. Убеден съм, че пътят, по който вървим – на взаимно уважение и партньорство, ще бъде още по-успешен през следващите години, отбеляза заместник-председателят на парламента.

Началникът на Групата за проверка на дисциплината при Централния комитет на Китайската комунистическа партия г-жа Йу Хунцю даде висока оценка на приятелските отношения между двете страни и отбеляза, че през последните години те се развиват особено динамично. По думите й осъществените посещения на високо политическо ниво укрепват доверието и двустранните връзки влизат в нов етап. Задълбочаването на сътрудничеството между България и Китай е сред целите, които си поставя и тази делегация, посочи нейният ръководител г-жа Йу Хунцю. На разговора тя прояви интерес към българския опит в борбата с корупцията. Заместник-председателят на парламента информира китайските гости за приетия тази година от Народното събрание Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член на Съвета за електронни медии

    Последни новини