Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на Празника на розата в Казанлък
03/06/2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на Празника на розата в Казанлък, който започна с фолклорна програма. По-късно Цвета Караянчева се включи в традиционното празнично шествие, което тази година е под надслов „Мъдростта на розата“.

Изключително щастлива съм, че сме заедно на най-вълнуващия, най-колоритния ни празник, подчерта председателят на парламента пред жителите на Казанлък и гостите на празника.

Цвета Караянчева отбеляза, че розата е символ на България от векове, не само божествен дар от природата, но и послание към света. Тя е самочувствие и гордост за България и национално богатство, заяви още председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева посочи, че вече 350 години нашето розово масло е ненадминато в целия свят и 115 години след първото си издание фестивалът на розата  продължава да събира и сприятелява хора от близо и далеч.

Председателят на парламента пожела на казанлъчани да се гордеят със своята история и традиции и да предават това чувство на приемственост на своите деца и внуци.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини