Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът почете с едноминутно мълчание загиналите пилоти при инцидента с хеликоптер Ми-17 край Пловдив
13/06/2018

Народното събрание почете с едноминутно мълчание загиналите военни пилоти при инцидента с хеликоптер Ми-17 край Пловдив. При катастрофата на 11 юни вечерта загинаха командирът на екипажа капитан Пламен Пантилеев и вторият пилот капитан Стоян Неделчев. Бордният техник офицерски кандидат Алексей Каменов бе ранен и е на лечение във ВМА.

Парламентът ще гласува промени в Кодекса за социално осигуряване на второ четене, предвижда програмата на Народното събрание за тази седмица. След това депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за устройство на територията и в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника, а на второ четене - промени в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси.

Парламентът ще разгледа тази седмица Доклад за дейността на омбудсмана на Република България през 2017 г., както и промени в Правилника за организацията и дейността на обществения защитник.

В програмата са още Административен мониторингов доклад за 2017 г. за изпълнението на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите /2012-2020/, както и две ратификации на международни споразумения.

Парламентарният контрол в петък ще включва разисквания по питане към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев относно Националната здравна карта.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини