Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
С едноминутно мълчание в памет на загиналите летци край авиобазата в Крумово започна изнесеното заседание на Комисията по отбрана в НВУ "Васил Левски" във Велико Търново
12/06/2018
С едноминутно мълчание в памет на загиналите летци край авиобазата в Крумово започна изнесеното заседание на Комисията по отбрана в НВУ "Васил Левски" във Велико Търново на 12 юни 2018 г.

Началникът на висшето училище бригаден генерал Пламен Богданов представи пред народните представители от комисията структурата, новите учебни планове и перспективите пред НВУ "Васил Левски". Той отбеляза в отговор на въпроси, че приоритет в обучението в трите факултета на университета е високата квалификация, практическата подготовка и възпитаването на лидерски умения. Възпитаниците на висшето училище стажуват във военни формирования в състава на Българската армия и участват в международни учения в системата на НАТО.

Състоянието и перспективите за развитие на отбраната като символ на държавността бяха сред обсъдените теми на заседанието. В дискусията участваха Велизар Шаламанов, акад. Георги Марков, Иван Гранитски и Красимир Узунов. Беше отбелязано, че държава без армия не може да съществува и че финансирането на системата е водещо, но трябват смислени идеи в дългосрочен план и уважение към военнослужещите. Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов подчерта, че когато става дума за големи договори, свързани с визия за стратегическо сътрудничество, те трябва да се сключват на държавно ниво, какъвто е примерът с инвестиционния разход за придобиване на бойни самолети.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини