Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства тази вечер участниците в Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейския съюз
18/06/2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства тази вечер участниците в Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейския съюз. Така беше отбелязван краят на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Гостите бяха поздравени с богата културна програма – с изпълненията на квартет „Славей“, на децата от Националното училище за фолклорни изкуства в град Широка Лъка, както и на учениците от Националното музикално училище “Любомир Пипков”.

Казваме довиждане, но не и сбогом, защото вратите, които отворихме, посланията, които отправихме и позициите, които защитихме, показаха на света, че наистина „Съединението прави силата“, отбеляза Цвета Караянчева. Тя допълни, че това не е просто надпис на фасадата на Народното събрание, който бе избран за девиз на българското европредседателство, но такъв е заветът на хан Кубрат, владетел на прабългарите, който с помощта на сноп пръчки, показал на синовете си, че заедно са непобедими.

Председателят на парламента отбеляза, че кирилицата – третата официална азбука в Европейския съюз, на която пишат десетки  народи, е святото книжовно дело на първоучителите братя Кирил и Методий, обявени от папата за съпокровители на Европа.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини