Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът ратифицира споразумението с Международната банка за възстановяване и развитие за консултантски услуги по тол системата
06/07/2018

Парламентът ратифицира споразумението с Международната банка за възстановяване и развитие /МБВР/ за възмездни консултантски услуги за подпомагане на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ при въвеждането на Националната система за електронно събиране на пътни такси в България.

Предвижда се АПИ да ползва експертизата на Международната банка за успешното изпълнение на проекта за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (Тол) и на база време за леки автомобили до 3,5 т (електронна винетка).

Консултантската услуга на МБВР включва и анализ и определяне на тарифите за пътно таксуване и обхват на мрежата, като за изпълнението на тази дейност ще бъде спазено европейското законодателство в областта на пътното таксуване.

Международната банка за възстановяване и развитие има богат опит в предлагането на този вид услуга и е надежден партньор, се посочва в мотивите към споразумението.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини