Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Дошло е времето да убедим Европа, че България е изпълнила критериите за членство и може да стане част от Шенген, заяви Николас Льобел на среща с председателя на Народното събрание Цвета Карянчева
18/09/2018
Дошло е времето да убедим Европа, че България е изпълнила критериите за членство и може да стане част от Шенген, заяви главният докладчик на ХДС/ХСС за Румъния и България и член на Комисията по външни работи на германския Бундестаг Николас Льобел на среща с председателя на Народното събрание Цвета Карянчева. Гостът е на работно посещение в България и имаше разговори с представители на различни институции.

Изключително съм впечатлен от стабилността на България – финансова, икономическа, политическа и вярвам, че тази стабилност допринася значително за нейното развитие, подчерта Николас Льобел. Той заяви, че Европейският съюз има нужда от стабилна България и затова страната трябва да бъде подкрепена в желанието й да стане член на Шенгенското пространство.

Председателят на българския парламент подчерта, че страната ни е изпълнила всички критерии за членство в Шенген и добави, че усилено продължава да се работи в сферите на борбата с корупцията и с контрабандата, както и за продължаване на реформа в съдебната система. Корупцията е бич на съвременното общество, който не е само български, посочи Цвета Караянчева.

Българското председателство на Съвета на ЕС беше изключително успешно, с него България показа, че е равностоен партньор в нашето европейско семейство, подчерта Николас Льобел. Председателят на Народното събрание изрази благодарност към немските парламентаристи, които активно и ангажирано са участвали във всички форуми, организирани в рамките на Парламентарното измерение на Българското председателство. Това е поредното доказателство за доброто сътрудничество и активния диалог между германския Бундестаг и Народното събрание, посочи Цвета Караянчева.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини