Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание Петя Аврамова за министър на регионалното развитие и благоустройството, Младен Маринов за министър на вътрешните работи и Росен Желязков за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията
20/09/2018

Народното събрание Петя Аврамова за министър на регионалното развитие и благоустройството, Младен Маринов за министър на вътрешните работи и Росен Желязков за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Парламентът освободи от поста Николай Нанков като министър на регионалното развитие и благоустройството. С друго гласуване депутатите избраха Петя Аврамова за нов регионален министър. Парламентът прие оставката на Валентин Радев като министър на вътрешните работи. С второ гласуване на поста му беше избран Младен Маринов. Парламентът избра Росен Желязков за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той влиза в състава на Министерския съвет на мястото на Ивайло Московски. Преди избора на Желязков парламентът гласува освобождаването на Московски.

След избора тримата новоизбрани министри положиха клетва и подписаха клетвените листове. Председателстващият заседанието Емил Христов пожела успех на новите министри.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини