Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Преди 110 години в старопрестолния ни град е обявена Независимостта и България се нарежда отново сред европейските семейства на независимите народи, заяви във Велико Търново заместник-председателят на парламента Емил Христов
22/09/2018
Преди 110 години в старопрестолния ни град е обявена Независимостта и България се нарежда най-после отново сред европейските семейства на независимите народи, заяви във Велико Търново заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов. Заедно с народни представители той присъства на военния ритуал за издигане на националното знаме на Република България и приветства жителите и гостите на града по повод 110-ата годишнина от обявяването на Независимостта.

Има събития в историята, които са записани със златни букви в историята на народите, защото дават нов път, отварят нова светлина, добави заместник-председателят на парламента Емил Христов. Дедите ни имаха силата и смелостта да обявят Независимостта, те ни завещаха да бъдем единни, да бъдем горди и независими, подчерта още той.

Емил Христов и народни представители присъстваха по-рано на празничната света литургия и водосвет в църквата „Свети Четиридесет мъченици”. Литургията беше отслужена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий.

Те поднесоха цветя на Пирамидата на Независимостта в крепостта „Царевец” и се включиха в празничното ществие до паметника на „Майка България”.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини