Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Ролята и мястото на Военноморските сили в отбраната обсъди Комисията по отбрана във Варна
01/10/2018

Ролята и мястото на Военноморските сили в отбраната на страната и процеса за развитие на отбранителните им способности обсъди Комисията по отбрана на заседание в Командването на Военноморските сили във Варна.

Контраадмирал Петев, командир на Военноморските сили, представи пред комисията актуалното състояние и перспективите за развитие на този род войски. Народните представители се обединиха около мнението, че трябва да се търсят начини за увеличаване на бюджета на ВМС.

Преди началото на заседанието депутатите от Комисията по отбрана присъстваха на откриването на новата академична година във Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров”. “Мечтите и любовта към морето са Ви довели във Висшето военноморско училище, университетът, който е утвърден като уникално място в образователната ни система. Здраве и попътен вятър”, пожела в поздравлението си по повод откриването на академичната година председателят на комисията ген. Константин Попов.

Предишния ден членовете на Комисията по отбрана посетиха Пункт за базиране – Варна. Те наблюдаваха демонстрации на бързоходни плавателни средства, представен беше и специален разузнавателен отряд. Народните представители се качиха и на минен ловец “Цибър”, спасителен кораб “Протео” и фрегатата “Смели”.

Заместник-председателят на комисията Владимир Тошев връчи на контраадмирал Петев почетен плакет на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини