Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Проблемите на общините ще продължават да бъдат основен ангажимент на законодателната институция, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на 13-ата годишна среща на местните власти
02/10/2018
Проблемите на общините са и ще продължават да бъдат основен ангажимент на законодателната институция, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на 13-ата годишна среща на местните власти. Пред членовете на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) председателят на парламента потвърди желанието на Народното събрание да чуе гласа на общините, техните проблеми и начина, по който трябва да променят заедно развитието на България.

Цвета Караянчева подчерта, че между 44-ото Народно събрание и НСОРБ има активен диалог и успешно партньорство, базирано на подписаното точно преди една година Споразумение за сътрудничество. Аз мисля, че ние заедно успешно изпълняваме една от основните му цели – ефективно взаимодействие между законодателната и местната власт за приемане на качествено законодателство в полза на българските граждани, подчерта председателят на Народното събрание.

Изпълнявайки Споразумението, ние работим за още по-активно включване на дневния ред на общините в законодателния процес, заяви Цвета Караянчева. В процеса на усъвършенстване на партньорството с местното самоуправление виждам основния потенциал за изграждане на доверие и за успешно икономическо развитие на страната ни, посочи тя.

Убедена съм, че ще продължим нашата взаимна подкрепа, за да дадем ясен сигнал на гражданите, че заедно ще постигнем основните си цели – да гарантираме тяхната сигурност, просперитет и благополучие, обърна се председателят на Народното събрание към представителите на местната власт. Цвета Караянчева призова да се продължат усилията за създаването на условия за балансирано и устойчиво развитие, за подобряване на инфраструктурата, за развитие на селското стопанство, за опазването на околната среда, за привличане на нови инвестиции. Всичко това трябва да бъде насочено към жителите на всяка една община, добави тя.

Цвета Караянчева отбеляза, че Народното събрание и местните власти трябва заедно да влагат усилия за развитието на българските общини, за създаване на повече възможности и условия за реализация на младите хора в България.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини