Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Близо 30 картини представя изложбата „Копринена приказка“, която беше открита в Народното събрание
10/10/2018
Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов откри изложбата „Копринена приказка“. Експозицията се организира от българския парламент и Детска школа за приложно изкуство „Ива Пенчева“ – град Габрово. Тя включва близо 30 нарисувани на коприна картини – част от трите издания на Националната детска асамблея „Празнични докосвания в цвят и коприна“, провела се в Габрово, Трявна, Севлиево и Варна.

Очарован съм от упоритостта и желанието, които влагате в това да работите с деца и да направите този свят по-добър, отбеляза Емил Христов. По думите му представените произведения вдъхват усещане за друг живот, защото в тях има много настроение и цвят. Прекрасно е, че учите децата да гледат напред, защото те ще направят бъдещето ни малко по-хубаво и по-добро, заяви заместник-председателят на парламента.

Народният представител Николай Сираков изрази възхищението си от таланта на малките художници и посочи, че най-лесният начин да живеем в свят, изпълнен с радост и разбирателство между хората, с хармония и подкрепа, се осъществява през пътя на детето.

Ръководителят на проекта Ива Пенчева подчерта необходимостта този тип изкуство да се популяризира в повече български градове. Вярвам, че и в бъдеще ще подкрепяте красотата, таланта, неповторимото отношение на децата и техните усмивки, завърши тя.

Народните представители пожелаха успех на детската школа в кандидатстването й за вписване в „Книгата на рекордите на Гинес“ за най-дълга рисунка на коприна в България и на Балканския полуостров.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини