Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи първите награди на Международния конкурс за камерно пеене „Панчо Владигеров“ в Шумен
13/10/2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи първите награди на Международния конкурс за камерно пеене „Панчо Владигеров“.

Престижното отличие в категория „Жени“ получи Петя Петрова. Михаил Михайлов бе удостоен с първата награда в категория „Мъже“.

Изключително ми е приятно да продължа традицията и да бъда патрон на този прекрасен фестивал, защото той е стъпка към културата, към отношението към музиката, отбеляза председателят на парламента. Цвета Караянчева поздрави организаторите – Фондация „Панчо Владигеров“, община Шумен и Министерството на културата, за това че всяка година ни правят съпричастни към творчеството на композитора, музиканта и педагога Панчо Владигеров, който е издигнал българската музика на световно ниво. Сигурна съм, че Международният конкурс за камерно пеене ще залегне трайно в календара на културните събития на страната ни, защото публиката го заслужава, заяви още председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева поздрави наградените музиканти и всички участници и им пожела да изкачват нови върхове със своя талант и труд, да покоряват световните сцени и да не забравят фестивала в България.

Международният конкурс за камерно пеене „Панчо Владигеров“ се провежда под почетния патронаж на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Той е организиран от Фондация „Панчо Владигеров“, съвместно с община Шумен и Министерството на културата.

Председателят на парламента присъства на заключителния концерт на конкурса в концертната зала на Народно читалище „Добри Войников – 1856“ в Шумен.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини