Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред проведе съвместно заседание с Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на Румъния
18/10/2018
Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред проведе днес в Народното събрание съвместно заседание с Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на Камарата на депутатите на румънския парламент. Румънската делегация, водена от председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност Дорел Къпрар, е на работно посещение в България по покана на председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

„За нас е изключително удоволствие да посрещнем водената от г-н Къпрар делегация от Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на Камарата на депутатите на румънския парламент. Преди 3 месеца българската и румънската комисия направиха съвместно заседание в Букурещ, което бе изключително ползотворно“, посочи Цветан Цветанов. Той благодари на румънската страна за подкрепата за парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС и пожела успех на Румъния по време на тяхното председателство, което ще започне на 1 януари 2019 г.

„Срещите помежду ни стават все по-чести, което е показателно за нивото на нашето сътрудничество. Българският и румънският парламент могат да бъдат пример за съвместна работа. Към процеса на развиване на нашите икономически, политически и дипломатически отношения бихме могли да привлечем и още страни и така дори да надградим отличното ни сътрудничество“, заяви председателят на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност Дорел Къпрар. По думите му България и Румъния може и да са малки държави, но когато са единни гласът им може да се чува много силно в Европа.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини