Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите на Румъния Дорел Къпрар, който е на официално посещение в България по покана на председателя на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, се срещна с министъра на отбраната Красимир Каракачанов
18/10/2018

Председателят на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите на Румъния  Дорел Къпрар, който е на официално посещение в България по покана на председателя на българската Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, се срещна с министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

По време на срещата бяха обсъдени двустранните отношения между Румъния и България в сектор отбрана, като Къпрар даде висока оценка за сътрудничеството между министрите на двете страни. Обсъдена беше и модернизацията на военните сили на двете държави, както и възможностите за съвместни обучения. Отбелязано бе, че Румъния вече е постигнала ангажимента към НАТО за отделяне на два процента от БВП за сектор отбрана.

В рамките на разговора бяха дискутирани възможности за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни и разрастване на участието им в съвместни инициативи на ЕС във формата ПЕСКО.

В срещата участваха ген. Константин Попов, председтал на Комисията по отбрана, Илия Налбантов, началник на кабинета на министъра на отбраната, румънските депутати Александру Йоан Андрей и Влад Бонтеа, посланикът на Румъния Н.Пр. Йон Галеа и консулът на Румъния Флориан Даниел Мъзилу.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини