Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в честванията по повод Деня на Кърджали
21/10/2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в честванията по повод Деня на Кърджали. Тя поднесе венци и цветя пред паметника на ген. Васил Делов. По-късно председателят на парламента присъства на тържествената сесия на Общинския съвет Кърджали.

Цвета Караянчева участва в тържествения ритуал пред Паметника на Освободителите и приветства жителите и гостите на града.

Скъпи съграждани, за мен е чест и удоволствие да бъда с Вас на нашия празник – Денят на нашето освобождение, отбеляза в приветствието си Цвета Караянчева. Тя добави, че 106 години Кърджали ревностно пази своето историческо минало и гради своята многолика съвременна биография. Ние, днешните му обитатели, се учим да бъдем добри стопани, да градим мостове и да няма залостени врати помежду ни, заяви в приветствието си председателят на парламента. По думите й, ако днес приемаме свободата за даденост, то е защото имаме опора в миналото и светли примери, в които намираме упование.

Стъпили сме на раменете на личности, без които би била непостижима потребността от единение, помирение и напредък като генерал Васил Делов – военачалникът, присъединил града ни към суверенна България и направил Кърджали част от българския държавен модел, отбеляза още Цвета Караянчева.

Тя пожела Кърджали да остане и занапред място, населявано от хора, които ценят истината и зачитат своите лидери и духовни пастири. Нека да запазим и да надградим онова, което ни е съхранило и сплотило през годините, да сме непоколебими в отстояването на демократичните ценности, призова председателят на Народното събрание.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини