Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха в тържественото отбелязване на 106-ата годишнина от Освобождението на Родопите и празника на град Смолян
21/10/2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха в тържественото отбелязване на 106-ата годишнина от Освобождението на Родопите и празника на град Смолян. Цвета Караянчева прие рапорта на командващия зарята и произнесе слово по повод годишнината.

Всяка година, тук, в сърцето на Родопите, ние тържествено и подобаващо отбелязваме освобождението, възкресението и възвръщането им в лоното на Майка България, отбеляза в приветствието си председателят на парламента.

Днес отдаваме дължимото на тези, които с делата си сътвориха съвременна България, прекланяме се пред паметта на героите, заяви Цвета Караянчева. Тя подчерта, че днешният празник има душа и ни дава памет, че ни събира, заличава различията, дава ни обединението, от което така силно се нуждаем в мигове на изпитания, и ни прави благодарни българи.

Днес ние сме длъжни повече от всякога да не забравяме, че свободата на Смолян и на Българските Родопи се роди на щиковете на родната войска, че тази свобода беше донесена от братя на братя и затова трябва да се поклоним пред бойните знамена и пред строя на Българската армия, допълни председателят на парламента. Длъжни сме да помним, защото сме българи, призова още Цвта Караянчева.

По-рано тя участва в тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на полковник Владимир Серафимов.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини