Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Паметната книга „Българската спортна слава“ беше представена в Народното събрание
31/10/2018

Паметната книга „Българската спортна слава“ беше представена в Народното събрание. Автори на произведението са доайените в спортната журналистика Михаил Делев и Асен Минчев. С богат снимков материал и информация са описани пътя и славните мигове на родните спортисти от 1949 г. до наши дни.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази готовността на законодателната институция винаги да помага на българския спорт и спортна журналистика. По думите й олимпийските, световните и европейските шампиони и медалисти трябва да останат в сърцата на хората и никога да не бъдат забравяни.

Тази книга е библиографско бижу и описаните в нея велики мъже и жени заслужават това, отбеляза председателят на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов. Според него книгата ще бъде от полза на подрастващите, които в момента се занимават със спорт, да намерят своите кумири и да повторят постиженията им. Славчо Атанасов постави акцент и върху приоритетите на българския парламент в тази сфера, сред които е приетият изцяло нов Закон за физическото възпитание и спорта, както и увеличението на средствата за спорт в държавния бюджет за следващата година.

Председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев подчерта, че книгата „Българската спортна слава“ е уникален продукт като съдържание и изпълнение, в който присъстват най-големите имена в българската спортна история.

Спортният журналист Михаил Делев сподели, че книгата е замислена като визитна картичка на България. Ние много добре знаем какво е спортът по света и какво означава името на страната ни, добави той. Съавторът на паметната творба Асен Минчев каза, че написването й е плод на близо две години усилия и неуморна работа.

Книгата за най-големите български спортни постижения разказва за спечелените от наши сънародници медали от олимпийски игри, световни и европейски първенства, които за изследвания период са над 4600. По време на разговора беше отбелязано, че библиотеката на Народното събрание и всички парламентарни групи ще получат копия от произведението.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини