Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Реформата на общата селскостопанска политика на ЕС обсъдиха народните представители от Комисията по земеделието и храните с делегация на земеделската комисия в ЕП
31/10/2018

Реформата на общата селскостопанска политика на ЕС обсъдиха народните представители от Комисията по земеделието и храните с делегация на земеделската комисия в ЕП, която е на посещение в България.

Председателят на Комисията по земеделието и храните Десислава Танева отбеляза, че визитата на евродепутатите е чудесна възможност за обмяна на мнения и за получаване на допълнителна информация за дебатите за новата селскостопанска политика на ЕС. От своя страна българските парламентаристи също имат възможност да представят своите виждания, очаквания и настоявания, свързани с тази политика, подчерта тя.

Дебатите за реформата на общата селскостопанска политика на ЕС се намират в специален етап от гледна точка на графика за тяхното приемане от ЕП, посочи председателят на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в ЕП Чеслав Шекерски. Той подчерта, че стремежът на членовете на ЕП е да приеме текстовете, свързани с новата селскостопанска политика, преди изборите за нов състав на институцията.

Българското председателство на Съвета на ЕС постигна прекрасни резултати в дебатите за общата селскостопанска политика, заяви Чеслав Шекерски. Той изрази благодарност на българското правителство и по-специално на министъра на земеделието и храните, който е положил усилия да се намери консенсус по спорни въпроси и по този начин е придвижил напред дебатите по тази сложна и много важна за ЕС тема. Реформата на общата селскостопанска политика предвижда промяна в механизмите, тя трябва да позволява ЕС да работи по общите си стратегически цели и в същото време държавите-членки трябва да подготвят свои стратегически планове, защото те най-добре знаят как биха могли да разгърнат своя потенциал, обясни председателят на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в ЕП.

В рамките на посещението си в България делегацията на Комисията по земеделие и развитие на селските райони има срещи с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, със секторни експерти от аграрното ведомство и неправителствени организации от земеделския сектор.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини