Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на церемонията по откриването на паметна плоча на Йордан Соколов
01/11/2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на церемонията по откриването на паметна плоча на Йордан Соколов. Предложението за поставянето й на столичния булевард „Александър Стамболийски“ № 26 е по предложение на Инициативен комитет с председател Евдокия Манева.

Всеки един народен представител, който вземе факела на председателството на Народното събрание, трябва с огромно уважение и гордост да върви по стъпките на големия български политик, демократ и патриот Йордан Соколов, отбеляза Цвета Караянчева. Председателят на парламента допълни, че неговата личност е на човек с висок морал и един от строителите на съвременна България, от когото всички трябва да се поучат.

Председателят на Инициативния комитет, предложил поставянето на мемориалната плоча, Евдокия Манева описа Йордан Соколов като блестящ юрист, безкористен, образован и културен човек, състрадателен дарител и добър приятел. По думите й Йордан Соколов е притежавал компетентно, мъдро и достолепно поведение на държавник. Той е сред хората, оставили следа в изключително важен период и допринесли за това България да се превърне в европейска страна.

На церемонията присъстваха още неговото семейство, близки и съратници, министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, заместник-кметът на Столична община Евгени Крусев, председателят на СДС Румен Христов, общественици и граждани.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини