Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на официалната церемония по полагане на клетва на четиримата новоизбрани конституционни съдии
13/11/2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на официалната церемония по полагане на клетва на четиримата новоизбрани конституционни съдии. Съставът на Конституционния съд беше попълнен с по един представител от квотата на парламента и президента, както и двама от съдебната власт.

Народните представители гласуваха за заместник-председателя на Върховния  касационен съд Красимир Влахов. Президентът номинира за поста проф. Атанас Семов, а двете върховни съдебни институции избраха Павлина Панова и Надежда Джелепова.

На събитието присъстваха още президентът Румен Радев, председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов и председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини