Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин разговаря с вицепремиера на Косово Енвер Ходжай
16/11/2018

Председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин разговаря с вицепремиера на Косово Енвер Ходжай. По време на срещата бяха подчертани добрите дипломатически отношения между двете страни, както и потенциалните възможности за по-добри икономически връзки.

Българската позиция за пътя и интеграцията на страните от Западните Балкани към Европейския съюз е ясна и каквото е необходимо, ще бъде направено и на парламентарно, и на институционално равнище, отбеляза Кристиан Вигенин. По думите му в българския парламент има пълен политически консенсус по тази тема. Председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове допълни, че с отличното си взаимодействие страните от региона ще убедят европейските си партньори и ще привлекат повече чуждестранни инвестиции.

Заместник министър-председателят на Косово Енвер Ходжай отчете усилията на България да работи за европейската перспектива на страните от Западните Балкани. Той благодари на страната ни за последователните й и ангажирани усилия за разширяване на ЕС с тези страни.

В срещата участва и заместник-председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Имрен Мехмедова.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини