Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Възможностите за задълбочаване на търговските връзки и за увеличаване на туристическия и културния обмен обсъдиха председателят на Комисията по икономическа политика Петър Кънев и вицепрезидента на Иран Али Асфар Мунесан
16/11/2018

Възможностите за задълбочаване на търговските връзки и за увеличаване на туристическия и културния обмен обсъдиха председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев и вицепрезидента на Иран Али Асфар Мунесан. По време на срещата беше подчертано сериозното активизиране на двустранните дипломатически отношения през последните години, както и потенциалът за още по-добри контакти.

Търговският стокообмен е на добро равнище, но разполагаме с достатъчно големи възможности за неговото оптимизиране, отбеляза Петър Кънев и постави акцент върху контролиращата дейност и законодателните инициативи на Комисията по икономическа политика и туризъм. Той допълни, че е почти готов новият Закон за туризма, който ще бъде от полза на този отрасъл.

Вицепрезидентът на Иран Али Асфар Мунесан посочи, че отношенията между двата народа са с дълбоки исторически корени и сериозни традиции в областта на културата. Изразявам готовността на нашата държава да разширим партньорството си, особено в сферата на икономиката и туризма, каза Али Асфар Мунесан.

В разговора участва също народният представител и член на Групата за приятелство България – Иран проф. Иво Христов. Той отбеляза, че съществува неизползван потенциал за сътрудничество в сферата на образованието. Огромният капацитет на иранската образователна система не е оползотворен от българските образователни институции, подчерта проф. Иво Христов. По думите му огромните възможности, които предоставя културния туризъм, също трябва да бъдат използвани за развитие на отношенията между България и Иран.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини