Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
На официална церемония председателят на Народното събрание Цвета Караянчева бе удостоена с наградата „Златно сърце”
04/12/2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева бе удостоена с отличието „Златно сърце” по време на петото издание на едноименните годишни награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност. Събитието се организира от списание и клуб „Business Lady” и списание „Bulgaria Business Review”. Цвета Караянчева получи наградата си в категория „Патриотични дейности” по повод дейността на ръководения от нея Национален инициативен комитет за честване на 170-ата годишнина от рождението на Христо Ботев.

Това не е награда за престиж или реклама, а за добродетелността на всички, които се включиха в отбелязването на тази годишнина, подчерта председателят на парламента. Цвета Караянчева допълни, че следите на поета-революционер остават с неговата духовна мощ на герой, оратор и патриот. По думите й Христо Ботев е пътеводител на българския народ и историческата ни памет е най-голямото ни национално богатство.

По време на церемонията председателят на Народното събрание връчи отличието „Златно сърце” на телекомуникационния оператор „Vivacom” за инвестиции в дигитализация на образованието. Награди връчиха още и народните представители Станислава Стоянова, Калин Поповски и доц. Милен Михов.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини