Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри благотворителната изложба-базар „Деца рисуват за деца“
19/12/2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри благотворителната изложба-базар „Деца рисуват за деца“. Експозицията показва най-добрите произведения на ученици от Синодалния национален конкурс „Възкресение Христово“. Инициативата, която се организира за втора поредна година, е част от кампанията на Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия за събиране на средства за онкоболните деца и техните семейства, лекуващи се в Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София.

Нека подкрепим усилията на всички деца, които чрез изобразителното изкуство дават своята лепта в подкрепа на болните и страдащите, призова Цвета Караянчева. Тя отбеляза, че традицията в навечерието на Коледа да се организират подобни изложби от добротворен характер не е чужда на Народното събрание.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил и ръководител на Културно-просветния отдел на Светия Синод подчерта, че любовта се доказва с дела, а не само с думи. Стараем се да научим малките деца на милосърдие, добро и любов към други като тях, но болни и безпомощни, които да разберат, че не са сами в своето страдание, добави Ловчанският митрополит Гавриил.

Към всички народни представители и гости на събитието беше прочетено и благодарствено приветствие от името на началника на Клиниката  по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ проф. д-р Добрин Константинов.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини