Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Малки деца бяха гости на парламента по повод представянето на клип в подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми в България
20/12/2018

Малки деца бяха гости на парламента по повод представянето на видеоклип на трио „Сопрано“ в подкрепа на каузата на фондация „Искам бебе“ и на семействата с репродуктивни проблеми в България.

Няма нищо по-хубаво от това дни преди Коледа да се докоснем до най-чистото, най-хубавото и най-свещеното - нашите деца, отбеляза на представянето председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Толкова е хубаво, когато в сградата на парламента чуваме детски гласове, посочи тя.

Народният представител Иван Миховски, по чиято инициатива представянето на клипа беше в Народното събрание, подчерта, че извървявайки трудният път да стане баща е разбрал, че основните неща, от които имат нужда семействата с репродуктивни проблеми, са вярата, приятелите, финансовите средства и, разбира се, надеждата. По официално обявени данни в България 145 хиляди семейства имат репродуктивни проблеми, добави той.

Председателят на парламентарната Комисия по здравеопазването д-р Даниела Дариткова посочи, че е много щастлива от детското „полазване“ на Игнажден. Като председател на Комисията по здравеопазването мога да отчета - безлимитни ин витро процедури и безлимитни средства за асистирана репродукция, подчерта тя. До този момент на 2018 г. използваните средства са 17 620 000 лева. Догодина ще отчетем колко българчета ще проплачат в резултат на тази инвестиция, подчерта д-р Даниела Дариткова.

Клипът на трио „Сопрано“ е финансиран със средства на народните представители от ПГ на ПП ГЕРБ и ще може да се използва безвъзмездно за всички подобни кампании, обяви при представянето на видеото председателят на групата Цветан Цветанов.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини