Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева: Работата ни трябва да бъде част от усилията за осигуряване на просперитет на страната ни и на нейните граждани
11/01/2019
Работата ни трябва да бъде част от усилията за осигуряване на просперитет на страната ни и на нейните граждани. Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на шестата сесия на 44-ото Народно събрание. 
 
Нека се стремим всички наши усилия и действия да бъдат градивни и конструктивни и дейността ни – общополезна, водена от съзнанието за високата ни отговорност, отбеляза Цвета Караянчева. Тя подчерта, че в годината на избори за представители в Европейския парламент и за местна власт от народните представители зависи да превърнат вота не в повод за очерняне на опонента и за принизяване на постигнатото, а в оспорвано спортсменско състезание, при което се изправят един срещу друг достойни кандидати с ясни и силни политически послания.
 
Председателят на Народното събрание припомни и думите на Петко Каравелов: „Взаимните обвинения си нямат място тук... Това е работа на историята: прави ли са били партиите, или не в своето управление...“. Цвета Караянчева добави, че през настоящата парламентарна сесия ще бъде отбелязана и 140-ата годишнина от Учредителното народно събрание и приемането на Търновската конституция. Когато си припомняме делото на бащите учредители и на всички наши предшественици, имаме ясни критерии за оценка, а именно – каква България искаха да съградят и доколко успяха да бъдат полезни за нея и за народа си. Това са критериите, по които хората ще оценяват и нашата работа като народни представители, посочи председателят на парламента.
 
Първото заседание на Народното събрание за 2019 г. започна с химните на Република България и на Европейския съюз. 
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини