Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
По повод Световния ден на водата в Народното събрание беше открита аквапис -фотоизложба на бургаския фотограф Тодор Ставрев
21/03/2019

По повод Световния ден на водата в Народното събрание беше открита аквапис-фотоизложба на фотографа Тодор Ставрев. Събитието, което е част от поредицата „Културен Бургас в парламента“, се състоя по инициатива на народния представител Диана Саватева.

Трябва да бъдем достоен пример за идните поколения и да запазим нашата вода чиста, отбеляза председателят на парламента Цвета Караянчева. По думите й дълг на цялото общество е да живее с грижа към природата и водните ни ресурси.

Председателят на Комисията по околната среда и водите в Народното събрание Ивелина Василева подчерта, че на Световния ден на водата – 22 март, ще премине под мотото „Вода за всички. Всеки е важен“. Водата е и конституционно право, защото всеки от нас трябва да има достъп до чиста питейна вода,  но тя е още живот, здраве и богатство, посочи председателят на Комисията по околната среда и водите. Ивелина Василева допълни, че България разполага с достатъчно водни ресурси, с прекрасни реки, с Черно море и ако се използва разумно, може да бъде и възможност за развитието на икономиката.

В откриването на експозицията участваха и изпълнители от формацията за автентичен фолклор „Нестинарче“ от град Царево. Талантливите деца изпяха три странджански народни песни, посветени на водата.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини