Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Цвета Караянчева в Пещера: И днес е нужно да бъдем единни, да имаме общи национални цели, да съхраняваме идеалите на предците ни
05/05/2019
Бъдете горди със своята история, обичайте Родината, ценете свободата, имайте самочувствие, че сте българи и помнете, че и днес е нужно да бъдем единни, да имаме общи национални цели, да съхраняваме идеалите на предците ни. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в словото си по време на заря-проверката, посветена на 6 май – Ден на Пещера. Председателят на парламента прие рапорта на командващия тържествения ритуал и поздрави жителите и гостите на Пещера.

В календара на човешкия живот има специални дни, дни, които ни изпълват с радост и гордост, които ни довяват скъпи спомени, отбеляза председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева подчерта, че такъв за всички присъстващи е днешният ден – денят, в който честват празника на техния любим, красив и пропит с хилядолетна история роден град. Тя изрази увереност, че всеки, роден и израснал в Пещера, я носи в сърцето си, където и да отиде по света. Тези спомени ни правят горди, дават ни сили да преодоляваме трудностите и най-важното – вярата и желанието да работим за по-доброто бъдеще, заяви тя. Защото днес заедно градим нова България – свободна, демократична, равноправна, част от голямото семейство на европейските народи, добави председателят на парламента.

Цвета Караянчева подчерта, че това е  вярната посока, която трябва да следваме, за да останат младежите тук, да работят и да успяват в страната ни. Уверена съм, че възможностите за реализация на младите и прогресивни хора в Пещера ще продължат да се разширяват, а икономическото развитие на града да стане още по-интензивно, отбеляза председателят на парламента.

Сред гостите на празника на Пещера бяха народнии представители, кметове на родопски общини, Пловдивският митрополит Николай, бригаден генерал Явор Матеев и др.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини