Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Цвета Караянчева: Нека заедно съхраним идеята за Европа, въплъщаваща надеждата за мир и разбирателство, и да я запазим жизнена и действена
09/05/2019

В началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави народните представители с Деня на Европа. Нека заедно съхраним идеята за Европа, въплъщаваща надеждата за мир и разбирателство, и да я запазим жизнена и действена, призова тя.

„Честит ден на Европа! Европа на свободата, Европа на споделените демократични ценности, Европа на общото бъдеще, Европа, към която винаги са гледали и с която винаги са се равнявали строителите на съвременна България още от първите крачки на страната ни след Освобождението“, отбеляза Цвета Караянчева. Тя призова народните представители да заявят своята решимост да продължат да работят за изграждането на Европа като общност на мир и свобода, демокрация и върховенство на Закона, взаимно уважение и споделена отговорност, благоденствие, сигурност, толерантност и солидарност.

По повод Деня на Европа изказвания направиха заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки и председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини