Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Гражданите очакват служителите на МВР да не са просто представители и защитници, но най-вече да са посланици на реда, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на тържествена церемония по повод празника на министерството
04/07/2019
Гражданите очакват служителите на МВР да не са просто представители и защитници, но най-вече да са посланици на реда, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на тържествена церемония по повод празника на министерството в Централния военен клуб в София. Председателят на парламента поздрави отличените полицаи, които по традиция бяха наградени за постигнати резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и висок професионализъм в навечерието на 140-ата годишнина на Министерството на вътрешните работи.

Създаването на Министерството на вътрешните работи е една от първите стъпки, които възстановената българска държава прави по-малко от три месеца след приемането на Търновската конституция, отбеляза председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева подчерта, че това е така, защото строителите на съвременна България са знаели, че държавност не може да има там, където не съществува структура, ангажирана с опазването на реда.

Вие не сте политически лица, но в същото време сте непрекъснато и всекидневно сред хората, обърна се Цвета Караянчева към служителите на МВР. По думите й българските граждани имат завишени очаквания към полицаите и искат те да не са просто представители и защитници, но най-вече да са посланици на реда. Много от постиженията ви остават анонимни, а всяка грешка получава непропорционално широко отразяване и критика, отбеляза Цвета Караянчева и добави, че като български гражданин се надява това да не обезкуражи служителите на МВР, а напротив – да ги тласка към все по-високи критерии и преодоляване на по-сложни предизвикателства.

Бъдете здрави, бъдете силни, бъдете морално неукорими, бъдете чувствителни към изискванията на обществото, призова председателят на Народното събрание присъстващите на тържествената церемония служители на МВР.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини