Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Нека покажем, че парламентът е отговорна институция и депутатите си вършат работата, както това правят българските граждани, призова председателят на Народното събрание Цвета Караянчева при откриването на новата пленарна сесия
04/09/2019

Започна Осмата сесия на 44-ото Народно събрание. Нека покажем, че парламентът е отговорна институция и депутатите си вършат работата, както това правят българските граждани, призова председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която откри новата пленарна сесия.

Цвета Караянчева отбеляза, че Осмата сесия на 44-ото Народно събрание няма как да не мине под знака на предстоящите местни избори. В предизборна обстановка страстите се нажежават, а парламентарната трибуна често се използва от политическите партии за отправяне на техните предизборни послания, посочи председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева изрази надежда, че въпреки противопоставянето, острите спорове и различните позиции, ще бъдат запазени добрия тон и уважението между депутатите, защото те са опоненти, но и колеги, и всички заедно представляват българския народ.

Председателят на Народното събрание припомни, че след два дни ще бъде отбелязана 134-ата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България, което е една от най-светлите и значими дати в нашата история. То е дело, извоювано и защитено от целия български народ, показал единство в името на националния идеал – обединението на всички българи в една държава, заяви Цвета Караянчева. Днес в публичното пространство често се чуват гласове, че нямаме ясни национални приоритети и държавното развитие е в застой, посочи тя. Моето убеждение и това на нашите международни партньори е, че България е една от най-проспериращите европейски страни, с икономически подем, растящи доходи и сигурност за гражданите, подчерта председателят на парламента. Цвета Караянчева добави, че предстои дълъг път до постигането на общите цели и е необходимо единство между всички политически сили, институции и граждани, за да има утре богата и развита България в стабилна и сигурна Европа.

В началото на пленарното заседание президентът на Република България Румен Радев направи обръщение към народа и Народното събрание. Председателите на различните парламентарни групи в 44-ото Народно събрание направиха изказвания, в които очертаха приоритетите им за предстоящия политически сезон.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини