Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри Националната програма „Управленски умения” на Българското училище за политика “Димитър Паница”
17/11/2019
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри в Правец Националната програма „Управленски умения” на Българското училище за политика “Димитър Паница” за 2019/2020.

Много е важно в наши дни да се развива подобна академия за изграждането на политически и граждански лидери, отбеляза председателят на парламента. Днес са необходими лидерски умения и е нужно хора с по-големи управленски способности да споделят по какъв начин са стигнали до позицията, която заемат в момента, допълни още Цвета Караянчева. Трябва да се четат книги, но има нужда и от много практика, затова днес разказах на курсистите за моите начални стъпки и за това какво като умения съм добила чрез практиката, заяви председателят на Народното събрание. Тя добави, че ако човек не се сблъска с трудностите и не види как точно се менажира един процес, няма как на теория да го научи.

Участниците в програмата ще дискутират по темите „Лидерство и стратегическо взимане на решения“, „Стратегическо мислене“, „Силата“ на личността в политическото лидерство“, „Ефективно говорене и убеждаваща комуникация“.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини