Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри документалната изложба „Добрата дума лекува“
19/12/2019

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри документалната изложба „Добрата дума лекува“. Експозицията е организирана от Българския лекарски съюз и е своеобразно продължение на националната кампания срещу насилието над медици. Изложбата съдържа фотографии, придружени с лични истории на пациенти, които разказват за доброто и за получените лекарски грижи.

Днес имаме възможност да проследим различните проявления на човешката благодарност към българските лекари и да си кажем колко са важни споделената радост, благата вест и стореното добро, отбеляза председателят на парламента. Цвета Караянчева подчерта, че добрата дума наистина лекува и медицинските работници имат нужда да я чуват по-често от пациентите си, за да бъдат още по-мотивирани, по-взискателни и още по-отдадени на професията си, да дават всичко от себе си, да спасяват човешки животи и да променят съдби. В навечерието на Рождество председателят на Народното събрание отправи пожелание към всички лекари за повече позитивизъм и винаги да срещат благодарност, защото я заслужават.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изрази увереност, че специалистите в сектора ще продължат да дават всичко от себе си в името на здравето на българските граждани. Той обяви категоричната си позиция срещу проявите на агресия над медицински работници и потвърди силната ангажираност на институциите да продължат да работят още по-активно за разрешаването на този проблем.

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров заяви, че добрата дума носи удовлетворение и надежда на всеки, който е потърсил или е избрал да бъде лекар. По думите му кампанията ще продължи и през следващата година.

Форма за търсене
Ключова дума
Видео излъчване от Народното събрание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини