Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цвета Караянчева изпрати съболезнователен адрес до председателя на Върховната рада на Украйна Дмитро Разумков по повод самолетната катастрофа край Техеран
08/01/2020

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изпрати съболезнователен адрес до председателя на Върховната рада на Украйна Дмитро Разумков по повод самолетната катастрофа край Техеран, довела до многобройни човешки жертви. В писмото Цвета Караянчева изразява своите и на народните представители от 44-ото Народно събрание най-искрени съболезнования и съчувствие.

„Солидарни сме и скърбим заедно с приятелския украински народ за жертвите на този трагичен инцидент. Споделяме ужаса и мъката на потопените в скръб семейства на жертвите“, пише председателят на парламента. Цвета Караянчева изразява надежда, че причините, довели до тежката катастрофа, ще бъдат изяснени, което ще позволи предотвратяване на други инциденти.

„Приятелска България скърби заедно с Вас и споделя мъката, причинена от трагичната злополука!“, заявява председателят на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини