Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с генералния секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) Асаф Хаджиев
16/01/2020

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с генералния секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) Асаф Хаджиев. Гостът е на работно посещение в България от 14 до 16 януари 2020 г.

Резултатите от 54-ата Генерална асамблея на ПАЧИС, чиито домакин през ноември 2019 г. беше Народното събрание, бяха сред основните теми на разговора. Председателят на парламента Цвета Караянчева изрази задоволство от засиления диалог между Народното събрание и Асамблеята и подчерта активното участие на българските парламентаристи в дейността на ПАЧИС.

Приемаме участието на парламентаристи от всички държави-членки на ПАЧИС в 54-ата Генерална асамблея в София като оценка за конструктивната роля на България в организацията, подчерта Цвета Караянчева. Тя изрази надежда ползотворното сътрудничество в рамките на ПАЧИС да продължи да се обогатява и да подпомага решаването на проблемите на страните от Черноморския регион.

Генералният секретар на ПАЧИС Асаф Хаджиев поздрави председателя на Народното събрание Цвета Караянчева за отличната организация на 54-ата Генерална асамблея. Той подчерта, че България за пореден път е показала своя ангажимент към разширяване на диалога и сътрудничеството между парламентаристите от Черноморския регион. Асаф Хаджиев запозна председателя на българския парламент с работната програма на Асамблеята за 2020 г. и отправи покана Цвета Караянчева да бъде гост на предстоящата през юни в Грузия 55-а Генерална асамблея на ПАЧИС.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини