Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
С едноминутно мълчание Народното събрание почете паметта на академик Благовест Сендов
22/01/2020

С едноминутно мълчание Народното събрание почете паметта на академик Благовест Сендов.

Напусна ни големият български математик, държавник и общественик академик Благовест Сендов, съобщи в пленарна зала председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя посочи, че академик Сендов е достойна личност с изключително ярко присъствие в обществения живот на България, човек с изключителен талант, получил заслужено признание в научните среди не само на България, но и по света.

Ще помним неговата всеотдайна дейност като председател на 37-ото Народно събрание, ректор на Софийския университет, председател на Българската академия на науките и дипломат, подчерта Цвета Караянчева. През всички тези години той остана верен на принципите си и вложи силите си в името на развитието на България, допълни председателят на Народното събрание.

Поклонението пред академик Благовест Сендов ще бъде на 23 януари 2020 г. от 11.00 ч. в сградата на Народното събрание на пл."Княз Александър Първи" 1.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини