Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Цвета Караянчева: Трудещите се нуждаят от синдикална организация като КНСБ, която може да отговори на нуждите на бъдещето
17/02/2020
Трудещите се нуждаят от синдикална организация като Конфедерацията на независимите синдикати в България, която може да отговори на нуждите на бъдещето. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на тържественото отбелязване на 30-ата годишнина от създаването на КНСБ. Това е най-голямата неправителствена организация с членска маса над 275 000 души, която обединява 35 федерации, синдикати, съюзи, както и редица асоциирани членове.

Председателят на Народното събрание подчерта активната дейност на Конфедерацията на независимите синдикати в България през изминалите три десетилетия и посочи, че в сложните години на прехода тя е била както ключов партньор в социалните реформи, така и сериозен опонент на управляващите. България е член на Европейския съюз и нашето законодателство беше усъвършенствано и с помощта на експертите от КНСБ, които не спират да бъдат търсени и от партньорите си в Тристранния съвет, отбеляза Цвета Караянчева. Тя добави, че автоматизацията и роботизацията навлизат в нашия бит, характерът на наемния труд се променя, като много традиционни професии изчезват, а други се създават.

Цвета Караянчева отчете взаимодействието между законодателната институция и представители на синдиката по трудови и социални теми. Ние високо ценим експертите на КНСБ, техния професионализъм и разчитаме на компетентното им мнение по редица въпроси, добави председателят на парламента.

Цвета Караянчева пожела на всички, свързани с Конфедерацията на независимите синдикати в България, здраве, упоритост и твърдост в отстояването на принципите на синдикализма. Нека институциите и обществото заедно със синдикатите вървим ръка за ръка за просперитета на България и за един по-добър живот на българските граждани, завърши тя.
По повод 30-годишнината на КНСБ председателят на Народното събрание получи и юбилеен плакет на организацията.

На събитието присъстваха още заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов, народни представители, министър-председателят на Република България Бойко Борисов, президентът на Република България, Румен Радев, министри, евродепутатите Петър Витанов и Радан Кънев, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов, експерти, общественици и др.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини