Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри нова детска градина в село Бело поле, община Ружинци
18/02/2020
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри нова детска градина в село Бело поле, община Ружинци. В събитието, което се състоя в центъра на селото, участваха народният представител Владимир Тошев, областният управител на Видин Албена Георгиева, кметът на Ружинци Александър Александров и други.
 
В приветствието си към жителите и гостите на селото Цвета Караянчева посочи, че за едно населено място няма по-хубаво от това да бъде открита детска градина. В област Видин от десетилетия не е откривана нова градина, а е хубаво да имаме къде да заведем нашите деца и да знаем, че през целия ден за тях има кой да се грижи, каза председателят на парламента. Изграждането на детската градина е прекрасен пример за симбиоза между изпълнителната и местната власт, подчерта Цвета Караянчева. По думите й, когато кметът е добър стопанин и държавата помага, се случват хубави неща. Всички ние, които заемаме позиции в различни институции, трябва да гледаме напред в бъдещето, да бъдем разсъдливи, позитивни и да мислим повече за хората, допълни тя.
 
Детската градина в Бело поле е построена за две години и за нея са били отпуснати средства от държавния бюджет в размер на 682 000 лева. Кметът на община Ружинци Александър Александров уточни, че в нея учат 26 деца. 
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини