Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Генерал Константин Попов: Covid-19 е заплаха и тест за сигурността
15/05/2020

COVID-19 е заплаха и тест за националните системи за сигурност, това сподели председателят на Комисията по отбрана, генерал Константин Попов след участието си в онлайн международния Парламентарен форум за сигурност и разузнаване.

Ключов въпрос е как бързо и ефективно да бъдат приложени уроците от кризата, за да не подкопае сигурността на света, както и да направим нашите държави и съюзи по-подготвени и устойчиви. Ще е необходимо широко международно сътрудничество и глобална екзит стратегия за синергия на усилията, допълни генерал Попов.

Форумът се проведе вчера 14 май в 17.00 часа българско време. В него взеха участие парламентаристи, министри и съветници от Белия дом, както и експерти по въпросите на сигурността и здравеопазването.

В дискусията активно участие взе заместник-министъра на здравеопазването и социалните грижи на САЩ Ерик Харган. Той постави редица въпроси  по отношение на преодоляването на глабалната здравна пандемия.

Заместник-председателят на парламента на Обединеното кралство, сър Дейвид Еймс, информира за ситуацията във Великобритания и дейностите, предприемани от Парламента и правителството. Как Германия се справя с кризата информира Волмар Клайн, депутат и член на Комитета за икономическо сътрудничество и развитие.

Организатор на събитието е председателят на Парламентарния форум за разузнаване и сигурност и конгресмен от САЩ г-н Робърт Питенгер.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001





    Последни новини