Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази своите съболезнования към близките и роднините на академик Стефан Воденичаров
09/06/2020

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изпрати писмо до близките и роднините на академик Стефан Воденичаров, в което изразява своите и на депутатите в 44-ото Народно събрание най-искрени съболезнования и  съчувствие по повод тежката загуба.

С дълбока скръб посрещнах вестта за кончината на големия български учен акад. Стефан Воденичаров, посочва председателят на Народното събрание. В писмото Цвета Караянчева отбелязва, че с неуморната си дейност като председател на БАН, министър на образованието и науката, директор на Института по металознание, съоръжения и технологии, той оставя трайна диря в развитието на българската наука.

„С дългогодишната си изследователска дейност акад. Стефан Воденичаров заслужено си завоюва професионален авторитет и уважение не само сред българската научна общност, но и извън пределите на страната“, се посочва в писмото. Ще го запомним като достойна личност, посветила се на науката и вложила знания, опит, сили и енергия за просперитета на обществото ни, подчертава председателят на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Видео излъчване от Народното събрание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини