Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на празника на гарнизон Пловдив
04/07/2020
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествената заря-проверка по повод празника на гарнизон Пловдив. Бойната биография на прославения Пловдивски гарнизон е изпълнена с примери за героизъм, саможертва, любов към Родината и изключителни стратегически решения, които намират своето достойно място в учебниците по военна история, отбеляза в словото си Цвета Караянчева.

Тя посочи, че няма да е преувеличение да се каже, че България е длъжница на предците на днешния гарнизон Пловдив. По думите й блестящата им победа в битката при Криволак има решаващо значение страната ни да не бъде разпокъсана и смазана от Междусъюзническата война. Председателят на парламента изтъкна, че днес Съвместното командване на специалните операции на Българската армия е неразделна част от въоръжените сили на страните-членки на НАТО и днес – на своя празник, СКСО получи тържествено своето бойно и представително знаме.

Цвета Караянчева пожела на военнослужещите гордостта от подвизите от миналото, наравно с отличната подготовка за противодействие на съвременните рискове и заплахи, да им дават сили и самочувствие да изпълняват воинската служба за гарантиране на териториалната цялост, суверенитета и сигурността на България, за да може с основание да казват, че са достойни наследници на героите от Криволак.

Честването на празника на гарнизон Пловдив на пл. "Централен" започна с празнично шествие на представителни блокове на военни формирования от гарнизона. Поднесени бяха венци и цветя пред паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили воинския си дълг и завърши с красиви илюминации, които озариха пловдивското небе.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини