Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Ръководителят на българската делегация в ПАЧИС Петър Кънев беше избран за заместник-председател на Комитета по икономически, търговски, технологични и екологични въпроси на Асамблеята
08/07/2020

Ръководителят на българската делегация в Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество (ПАЧИС) Петър Кънев беше избран за заместник-председател на Комитета по икономически, търговски, технологични и екологични въпроси на Асамблеята. Това стана по време на видеоконферетно заседание на Комитета на ПАЧИС на 7 юли 2020 г.

С това заседание успешно приключи четиригодишния мандат на председателя на Комитета по икономически, търговски, технологични и екологични въпроси на Асамблеята и член на българската делегация Красимир Велчев. На него Красимир Велчев представи доклад за работата на Комитета и проект на резолюция по темата „Развитието на финансовите технологии в държавите-членки на Черноморското икономическо сътрудничество“. Участниците изказаха благодарност на досегашния председател на Комитета за отличната работа и успешното приключване на мандата.

Ръководителят на българската делегация в ПАЧИС Петър Кънев участва и в заседанието на Комитета по културни въпроси на Асамблеята. На него парламентаристите проведоха дискусия по темата „Опазването и съвременната роля на историческите медицински заведения в държавите-членки на Черноморското икономическо сътрудничество“. Участниците в заседанието приеха доклад и препоръка, които ще бъдат представени на следващото заседание на Генералната асамблея на ПАЧИС.

На 9 юли 2020 г. във видеоконферентен формат ще заседава и Комитетът по правни и политически въпроси към ПАЧИС. Предвижда се парламентаристите да обсъдят и приемат доклад и препоръка по темата „Законодателната подкрепа за реализация на проекти, свързващи Европа и Азия (Един пояс, един път)“. Ще бъде проведен избор на заместник-председатели на Комитета. Народното събрание на Република България ще бъде представено от заместник-ръководителя на българската делегация в ПАЧИС Павел Христов и от народния представител Рамадан Аталай.

ПАЧИС обединява 12 държави от региона на Черно море – Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Руската федерация, Сърбия, Турция и Украйна. България се присъединява към Асамблеята през 1997 г.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини