Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Не от месии се нуждаем днес, а от водачи – разсъдливи, безстрашни, уважителни, заяви Цвета Караянчева в слово по повод 183-ата година от рождението на Васил Левски
18/07/2020
Не от месии се нуждаем днес, а от водачи – разсъдливи, безстрашни, уважителни, готови от себе си да се отрекат за общото благо, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в словото си на тържествения митинг-заря в град Карлово, посветен на 183 години от рождението на Васил Левски. Председателят на парламента прие почетния караул на площад „Васил Левски“ и поднесе цветя на паметника на Апостола на свободата.

Днес честваме рождението на един човек от бъдното, без други притежания освен чувството за мяра, историческа правота и обич към брата си по тегло, посочи Цвета Караянчева. Васил Левски осъзна, че не самозатваряне, а приобщаване е потребно на народа ни, подчерта тя. Председателят на парламента припомни заветите на Апостола - че в Българско не трябва да има цар, “а народно управление" и, че у нас всички трябва да живеят под едни чисти и святи закони, както от Бога е дадено.

Днес, вместо права, отстояваме правомощия, от чуждо име съдим, допуснахме в речта си думи, които не струват и грош, заяви Цвета Караянчева.

Тя подчерта, че така, както учим децата си на признателност, трябва да учим себе си на разкаяние и смирение. За да бъде човек свободен, трябва да желае свобода и другиму - свобода пълна, свобода лична, свобода народна, добави председателят на Народното събрание.

На тържествения митинг-заря в град Карлово, посветен на 183 години от рождението на Васил Левски, присъстваха народни представители, представители на местната власт, журналисти и граждани. По традиция пред паметника беше поднесен гирлянд на признателност към делото на Апостола.
Форма за търсене
Ключова дума
Видео излъчване от Народното събрание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини