Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание изслуша министрите на труда и социалната политика, на икономиката и на здравеопазването за мерките, които се предприемат за справяне с кризата, породена от пандемията от коронавирус
30/07/2020

Народното събрание изслуша министрите на труда и социалната политика, на икономиката и на здравеопазването Деница Сачева, Лъчезар Борисов и Костадин Ангелов за мерките, които се предприемат за справяне с кризата, породена от пандемията от коронавирус. Общо 92 милиона лева са предвидени за Министерството на труда и социалната политика, Министерството на здравеопазването, Министерството на вътрешните работи, Националната здравноосигурителна каса и Националния осигурителен институт за преодоляване на последствията от Ковид-19.

По-рано Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за местните данъци и такси. С тях се въвежда намалена ставка от 9 на сто ДДС за бирата и виното, които се консумират в заведения, и за всички спортни занимания. Съща ще бъде ставката и за туроператорите, туристическите агенти и т.нар. случаен превоз, свързан с туристическите услуги, както и организаторите на т.нар. фитнес услуги.

Депутатите гласуваха и годишните доклади за дейността на Комисията за защита на конкуренцията и на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), както и подготвения от КРС „Анализ на пазара на пощенските услуги“ за 2019 г.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини