Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание изслуша министрите на труда и социалната политика, на икономиката и на здравеопазването за мерките, които се предприемат за справяне с кризата, породена от пандемията от коронавирус
30/07/2020

Народното събрание изслуша министрите на труда и социалната политика, на икономиката и на здравеопазването Деница Сачева, Лъчезар Борисов и Костадин Ангелов за мерките, които се предприемат за справяне с кризата, породена от пандемията от коронавирус. Общо 92 милиона лева са предвидени за Министерството на труда и социалната политика, Министерството на здравеопазването, Министерството на вътрешните работи, Националната здравноосигурителна каса и Националния осигурителен институт за преодоляване на последствията от Ковид-19.

По-рано Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за местните данъци и такси. С тях се въвежда намалена ставка от 9 на сто ДДС за бирата и виното, които се консумират в заведения, и за всички спортни занимания. Съща ще бъде ставката и за туроператорите, туристическите агенти и т.нар. случаен превоз, свързан с туристическите услуги, както и организаторите на т.нар. фитнес услуги.

Депутатите гласуваха и годишните доклади за дейността на Комисията за защита на конкуренцията и на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), както и подготвения от КРС „Анализ на пазара на пощенските услуги“ за 2019 г.

Форма за търсене
Ключова дума
Видео излъчване от Народното събрание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини