Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Временна парламентарна комисия да разгледа проекта за нова Конституция, реши парламентът
02/10/2020

Временна парламентарна комисия да разгледа проекта за нова Конституция, предложен от ГЕРБ, гласува парламентът.Тя ще работи два месеца и трябва да даде конкретни предложения по проекта за нов основен закон.

В нея, по проект, трябваше да влязат 18 членове - по трима от всяка парламентарна група плюс трима независими народни представители. Предложението подкрепиха 116 депутати, "против" бяха 60, въздържаха се двама.

Още вчера от БСП обявиха, че няма да участват в комисията, ДПС днес също не номинираха свои представители и при гласуването излязоха от пленарната зала.

Така съставът на комисията в крайна сметка е от десет членове.

По предложение на ГЕРБ за председател бе избрана Десислава Атанасова, зам.-председателят бе номиниран от ПГ"Обединени патриоти"- Искрен Веселинов.

Членове на комисията са Красимир Ципов и Тома Биков - от ГЕРБ. От "ОП" - Борис Ячев и Христиан Митев, "ВОЛЯ-българските родолюбци" - Симеон Найденов, Елена Пешева, Пламен Христов.
От нечленуващите в група народни представители в комисията участва Спас Панчев.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини