Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с посланика на Япония в България Хироши Нарахира
22/10/2020

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря на 22 октомври 2020 г. с посланика на Япония в България Хироши Нарахира.

Председателят на парламента поздрави японския дипломат и му пожела успешна мисия в България. Цвета Караянчева изрази задоволство от отличните двустранни отношения и подчерта, че Япония е приоритетен партньор и традиционен приятел на България. През 2019 г. отбелязахме троен юбилей в двустранните отношения - 110 години от първите официални контакти, 80 години от установяването и 60 години от възстановяването на дипломатическите отношения между нашите две страни, посочи Цвета Караянчева.

Посланик Хироши Нарахира благодари на председателя на Народното събрание за сърдечния прием и отбеляза, че по време на престоя си в България ще работи за задълбочаване на традиционно добрите приятелски връзки между двете страни. Той подчерта, че парламентарното сътрудничество играе важна роля за развитието на двустранните отношения и изрази надежда отличното сътрудничество и размяната на визити на членове на законодателните институции да продължи.

Надявам се политическият обмен да даде импулс на икономическите връзки, подчерта Цвета Караянчева. Тя посочи, че приоритет за България е да бъдат привлечени още японски инвестиции в страната. Ще работим и за по-голям брой японски туристи, както и за увеличаване на българския износ за Япония, добави председателят на Народното събрание.

Световната пандемия от коронавирус показа колко е важно международното сътрудничество за ограничаване на разпространението и намаляване на негативните ефекти от кризата, посочи Цвета Караянчева. Тя изрази признателността на страната ни за предоставения от Япония медикамент за лечение на инфекции от коронавирус Авиган.

Форма за търсене
Ключова дума
Видео излъчване от Народното събрание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини