Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
До месец Министерският съвет да актуализира и да приведе в действие Националния план на Република България за готовност за грипна пандемия, реши Народното събрание
22/10/2020

До месец Министерският съвет да актуализира и да приведе в действие Националния план на Република България за готовност за грипна пандемия, гласува Народното събрание. Решението беше взето със 170 гласа "за" и един "въздържал се".

Предложението за актуализиране на плана беше направено от "БСП за България", които инициираха и разискванията по питането към министъра на здравеопазването Костадин Ангелов във връзка с политиката на правителството относно извънредната епидемична обстановка, свързана с COVID-19.

Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Даниела Дариткова заяви, че приемат призивите за консолидиране на нацията и ще подкрепят проекта за решение, въпреки че няма нищо общо с предмета на питането. Няма нищо общо между грипния вирус и коронавируса, коментира тя. Има смисъл от актуализиране на този план, защото е сериозен рискът в рамките на ширещата се пандемия от коронавирус да се наслои и грипна епидемия, посочи Даниела Дариткова.

Форма за търсене
Ключова дума
Видео излъчване от Народното събрание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини