Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Ген. Константин Попов: Важно е как ще построим света за тези, които ще дойдат след нас
27/10/2020

Важно е как ще построим света за тези, които ще дойдат след нас. Това заяви председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание ген. Константин Попов по време на международната конференция „Да подготвим НАТО и съюзниците за бъдещите предизвикателства“. Форумът беше организиран от Софийския форум за сигурност, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, департамента по Публична дипломация на НАТО, Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия, с подкрепата на Министерството на отбраната и Фондация „Конрад Аденауер”. Сред обсъдените теми по време на дискусията бяха предизвикателствата пред сферата на сигурността, новите технологии, които могат да подобрят способностите на НАТО.

Ген. Константин Попов подчерта значимостта на темата в контекста на кризата с COVID-19 в световен мащаб, както и разработването на стратегии, визии и планове с перспектива от 10 – 12 години напред. По думите му е ценно да се чуят най-много гласове, становища и позиции, които да бъдат част от бъдещите решения.

В конференцията участваха още заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-министърът на външните работи Петко Дойков, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, експерти от неправителствения сектор, представители на международни организации. Директно онлайн от Брюксел се включи и заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана.

Форма за търсене
Ключова дума
Видео излъчване от Народното събрание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини